Не е нужно да ни дават обяснение за това, защото

...
 Не е нужно да ни дават обяснение за това, защото
Коментари Харесай

Катя Панева, ПП-ДБ: Няма как г-н Пеевски да влезе в комисия, която да предлага конституционни реформи

 „ Не е нужно да ни дават пояснение за това, тъй като с това гласоподаване те не са подкрепили предлагането ”. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Каня Панева  пред NOVA NEWS.

 

„ Ние по никакъв метод не сме си трансформирали мнението към Движение за права и свободи. Ние потвърдихме, че няма по какъв начин господин Пеевски – такава знакова персона да влезе в тази комисия, която занапред би трябвало да предлага конституционни промени ”, сподели Пеева и добави, че Христо Иванов е призовал от трибуната на Народното събрание Движение за права и свободи да отдръпна кандидатурата на Пеевски.

 

В отговор Пеевски сподели, че в случай че Христо Иванов желае конституционни промени, той ще бъде част от комисията. „ Факт е, че това е тяхно право и ние нищо не може да създадем ”, сподели Панева.

„ Ако желаеме България да върви напред, ние би трябвало да бъдем градивни и диалогични ”, изясни тя.

За идните конституционни промени тя посочи, че ще упорстват за бистрота при избиране на основен прокурор и неговите дейности.

В коридорите на Народното събрание съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Христо Иванов изясни, че Комисията по конституционни въпроси би трябвало да се занимава единствено с използването на европейските стандарти в региона на правораздаването. „ Не е моя позиция да желая лични решения. Мога да предложа правила и да дам образец за използването им. Принципът е в тази комисия да влязат хора, които не са разделящи. Аз също съм разделящ ”, сподели Христо Иванов.

„ Аз честен съдник на никого не съм ”, сподели Христо Иванов и изясни, че Народното събрание не е съд и не трябва да е съд.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР